Etelän koristekasveja

Luontoelämyksiä Etelänmatkaajille

Kiinnostus puutarhoihin ja koristekasveihin on lisääntynyt viime vuosina suuresti. Puutarhakasvien jalostustyö ja kasvanut koristekasvikauppa ovat tuoneet markkinoille runsaasti uusia lajikkeita. Niitä esiintyi aikaisemmin vain kuumilla ja lämpimillä alueilla. mutta nykyisin ne voivat menestyä kesäkukkina myös suomalaisissa puutarhoissa.

Puistoissa ja puutarhoissa – Etelän koristekasveja esittelee yli 200 tropiikin ja subtropiikin koristekasvilajia. Valtaosa lajeista on niitä, joita matkailija kohtaa suomalaisten suosimissa lomakohteissa, Välimerenmaiden, Kanariansaarten, Madeiran sekä vastaavien ilmastoalueiden kukkaistutuksilla. Puistojen ja hotellien värikkäillä koristekasveilla saattaa päästä näkemään paikallisen perhosmaailman edustajia, kuten monarkkiperhosen, kyläviuhton tai intianamiraalin.

Kirja  tarjoaa virikkeitä ja elämyksiä värikkään kasvimaailman parissa ja helpottaa löytämään nimet ja taustat monenlaisille koristekasveille. Valokuvien ja lajikuvausten lisäksi kirja sisältää tarinoita ja tietoiskuja, joissa kerrotaan kasvien alkuperästä, leviämishistoriasta, hyötykäytöstä ja erikoisista rakennepiirteistä.

Tutustu kirjaan lataamalla se alla olevasta linkistä: